Rabu, 23 Februari 2011

{ Ain Maisarah }


hahahahhahaha.....setelah sekian lama aq meminati A. Samad Said, akhirnya aq diketemukan dgn seorang lagi penulis yg popular iaitu Kak Ain Maisarah. Kak Ain adalah ikon remaja !. Aku mula mengenali kak Ain apabila 'JUTAWAN GEDIK' yang tersiar di akhbar berita harian menarik minatku untuk membacanya. Dari awal sampai penghabisan cerita itu aku ikuti.

Beberapa bulan kemudian, ibu saudaraku atau lebih mesra aku panggil CIK PAH, dia telah mengesyorkan aku untuk menyertai SEKOLAH SRI BANGSAR iaitu sekolah alam maya maksudnya melalui internet. Pada mulanya aku tidak berminat kerana bagi aku ia hanyalah membuang masa wal0pon bermain facebook itu lebih membuang masa, huhu. Selepas Cik Pah memberitahu aku yang sekolah itu dapat membetulkan lagi penulisan aku maka aku sedikit tertarik dengannya tapi yang lebih tertarik lagi apabila Cik Pah menyebut nama seseorang yang menjadi pujaan hatiku selama ini iaitu kak AIN MAISARAH.

Pada malam itu juga aku layari laman web itu. Bila aku daftar je dalam sekolah seri bangsar tu aku terpaku apabila melihat seramai 11950 pada waktu sekarang, ini bermakna sekolah alam maya ini sudah lama dibuka cuma aku je yg tak tahu atau memang aku tak peka terhadap perkembangan kak Ain wal0pon aku meminatinya. Tapi walaubagaimanap0n aku tak kisah sgt tentang sekolah alam maya ini sebab yg nyata ada di depan mata iaitu novel kak Ain tulis. Dari novel itu juga aku dapat meningkatkan lagi penulisan aku yg selama ini terlalu cetek wal0pon aku suka menulis puisi atau tulis cerpen.

Sekarang aku sudah mulai gilakan novel2 kak Ain, seperti 'AKU MAHU POPULAR', 'PROJEK FESYEN', 'AKU MAHU SAIZ S', 'IMPIANA 1,2,3' dan banyak lagi tapi aku masih tidak mampu untuk membeli keseluruhannya sebab novel2 itu semua aku harus membelinya dengan duit aku sendiri. Aku tak mahu menyusahkan mummy dan abah aku lagi, kalau boleh semua novel2 kak Ain aku ingin membeli dengan duit yang telah aku simpan setiap kali balik sekolah. Aku rasa terlalu panjang pula aku menulis jadi aku ucapkan sekian dan selamat bertemu kembali dan buat kak Ain saya mintak maaf sebab ciplak gambar kak Ain.... :D

Tiada ulasan: